Anlita din revisor i Göteborg

Att ta hjälp av en revisor kan vara nödvändigt enligt lag om du är delägare i ett aktiebolag som omsätter en viss summa pengar, samt uppfyller andra krav som enligt lagen stipulerar att du måste anlita en auktoriserad revisor.

En auktoriserad revisor i Göteborg

För att kunna anlita den bästa och främsta revisor Göteborg bör du göra en sökning online inom området och därefter kontakta flera revisorer som faller dig i smaken vad gäller behov och efterfrågan. Om du bara behöver hjälp med bokföring kan du vända dig till en bokföringsbyrå, men om du enligt svensk lag även behöver en revisor är det dags att ägna tiden även åt lite research. Enkelt uttryckt kan man säga att revisorn granskar det bokföringsbyrån gjort, men egentligen är det mer än så. Revisorn måste leva upp till god sed inom området och granska allt vad gäller rutiner och annat som leder fram till de finansiella rapporter som offentliggörs i samband med årsredovisningar och deklarationer.

Ett aktiebolags intressenter

För dig som är VD i ett aktiebolag är det A och O att ha koll på räkenskaperna vid sidan av att du i högsta grad ska driva företaget framåt. Att anlita en revisor i Göteborg kan göra stor skillnad. Lämna över de finansiella rapporterna och förklara företagets rutiner. Därefter får du antingen klartecken tack vare en positiv revisionsberättelse eller anmärkningar som bör tas på största allvar.

Vissa företagsformer kräver enligt lag att du anlitar en auktoriserad revisor för att granska din finansiella rapportering och de rutiner som leder fram till siffrorna. Dessutom kan din ledningsgrupp och styrelse vara föremål för granskning.

Att reglerna ser ut som de gör har med Kreugerskandalen att göra. Aktiebolagslagen skrevs om efter det och idag är det många företagare som bör, för att inte säga ska, anlita en auktoriserad revisor för att få verksamhetens finansiella rapporter granskade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *